lunes, 16 de marzo de 2015

Post Eines de participació i col·laboració.




4.1. Diferents tipus d’eines més utilitzades (explicació i exemples).

Les eines tecnològiques , són programes i aplicacions que poden ser utilitzades per moltes persones , fàcil d'utilitzar i sense pagar un sol pes . Aquestes eines estan a disposició de totes les persones i ens ofereix intercanviar informació i coneixement .
  · Processadors de text: ens permet desenvolupar continguts de treballs escrits com ara monografies, informes, contes etc.,
  · Power point: ens permet generar presentacions multimèdia. A aquesta presentació se li poden inserir textos, imatges, gràfics, vídeos, taules, sons, etc.
  · Publisher: és una aplicació de disseny que ens permet crear fullets, butlletins, targetes personals, volants i sempre es realitzen aquests documents d'una forma senzilla, ràpida i divertida.
  · Excel: és un model de càlcul que ens permet moltes operacions matemàtiques de manera automàtica en files i columnes que s'adapten a les necessitats de l'usuari.
  · Flash 5: eina que ens permet crear pàgines wed, és una aplicació d'alt contenbido interactiu, al qual se li pot afegirà les pàgines des d'un botó fins a una animació complexa. També podem utilitzar el Dream Weaver.
  · Blackboard: és una plataforma tecnològica a la xarxa que ens ajuda al procés d'enseñanza.Con aquesta eina s'aconsegueix crear l'consepto d'aula virtual la qual està disponible les 24 hores del dia en la qual hi ha una interracion.
  · Webex: aquesta eina ens serveix per compartir aplicacions en temps real pàgines wed.
  · Moodle: és un sistema que ens permet generar aulñas virtuals.
  · CWIS: és un programari que ens permet organitzar i compartir dades sobre recursos acadèmics, educatius o de investigació.

4.2. Elaboració de documents de forma col·laborativa. 

Google drive
Prezzi
Power point


4.3. Les wikis. 


Wiki: és un concepte que s'utilitza en l'àmbit d'Internet per referir-se a les pàgines web els continguts poden ser editats per múltiples usuaris a través de qualsevol navegador. Aquestes pàgines, per tant, es desenvolupen a partir de la col·laboració dels internautes, que poden afegir, modificar o eliminar informació.

4.4. Els blocs. 


Un bloc: és un lloc web que recopila cronològicament textos o articles d'un o diversos autors, apareixent primer el més recent.
Habitualment, en cada article, els lectors poden escriure els seus comentaris i l'autor donar-los resposta, de manera que és possible establir un diàleg.

L'ús o temàtica de cada blog és particular, n'hi ha de tipus personal, periodístic, empresarial o corporatiu, tecnològic, educatiu, etc.

4.5. Els fòrums o grups de discussió. 


Un Fòrum és una pàgina web on la gent comparteix la seva opinió, experiències i dubtes sobre qualsevol tema de manera jerarquitzada. Et permet començar un tema al que altres podran respondre i expressar les seves opinions, o contestar un tema que hagi plantejat una altra persona. Cada fòrum sol organitzar-se en grups anomenats Fòrums. I en cada fòrum es plantegen temes.


De manera que l'estructura final d'un fòrum sol ser aquesta:


Estructura de un Foro



4.6. La missatgeria instantània. 


La Missatgeria Instantània : és un punt intermedi entre els sistemes de xat i els missatges de correu electrònic, les eines de missatgeria instantània, són programes regularment gratuïts i versàtils, resideixen a l'escriptori i, mentre hi ha una connexió a Internet, sempre estan actius.







No hay comentarios:

Publicar un comentario